Gehoorschade - Hearings BV

Gehoorverlies of gehoorlast?

We kunnen niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk gehoorbescherming is. Vele mensen die op zoek gaan naar gehoorbescherming hebben vaak al een vorm van gehoorverlies of gehoorlast. Dit kan verschillende oorzaken hebben. In vele gevallen is het gerelateerd aan een ziekte of een andere aandoening, maar steeds vaker is de oorzaak een overdaad een te veel of te hard geluid. Meer dan 450.000 jongeren tussen de 16 en 20 jaar hebben last van gehoorschade. Jaarlijks komen hier meer dan 20.000 jongeren bij. En dan hebben we het nog niet over de overige leeftijdsgroepen gehad. Zorg dus voor goede gehoorbescherming, het liefst gehoorbescherming op maat, want dit biedt de hoogste en beste bescherming tegen te hard geluid.

Het verschil tussen gehoorverlies of gehooroverlast

Gehoorverlies betekent dat u een verminderde waarneming van geluid heeft en bij gehooroverlast heeft u juist last van het geluid dat wordt waargenomen in onze hersenen.

Doofheid en slechthorendheid

Doofheid en slechthorendheid zijn doorgaans een vorm van gehoorverlies. Dit betekent dat de hersenen geen of nauwelijks geluid meer waarnemen. Vanwege het feit dat de geluidsvolumes om ons heen niet minder worden, zien we steeds vaker dat gehoorverlies op jonge leeftijd wordt bereikt. Zorg dus zelf voor gehoorbescherming en voorkom slechthorendheid en doofheid.

Tinnitus (oorsuizen)

Tinnitus is een vorm van gehooroverlast. Bij deze hoorziekte komt het geluid niet ‘van buiten’, maar vanuit de hersenen. Mensen met (een vorm van) tinnitus horen de hele dag door een geluid in de vorm van een ruis, piep of een bromtoon. Stelt u zich eens voor dat u de hele dag een piep hoort waar u niets meer aan kunt doen. Voorkom dit en gebruik altijd gehoorbescherming! Deze hoorziekte komt namelijk helaas steeds vaker voor. Eén op de drie mensen heeft (een vorm van) Tinnitus. Dat zijn ongeveer 1,5 miljoen mensen in Nederland. Tot op heden bestaat er geen behandeling voor de mensen met tinnitus. Flinke vermindering is wel mogelijk, maar meestal is het niet te genezen.

Hyperacusis

Hyperacusis is een vorm van gehooroverlast. De benaming is Grieks en betekent letterlijk ‘ik hoor te veel’. Wanneer u hyperacusis heeft, bent u overgevoelig voor geluid. Het is een aandoening van het gehoororgaan waarbij normaal omgevingsgeluid niet of nauwelijks te verdragen is. Het geluid van een vogel of het bladeren in een krant doet vaak al veel pijn. Het heeft vaak ontzettend veel sociale gevolgen, het sociale leven wordt hierdoor ernstig bemoeilijkt.

Heeft u last van gehoorverlies of gehooroverlast?

Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden betreft gehoorbescherming op maat!


100% Garantie

Onze levenslange garantie geeft zekerheid van altijd up-to-date gehoorbescherming zonder grote investeringen.


FAQ

Kijk in het overzicht voor extra informatie over aanmeten, levering, betaling, service en andere zaken.


Maatwerk

We leveren altijd maatwerk. Soms eenvoudig, soms met meer detail. Neem contact met ons op.


Controles

Het controleren van otoplastieken is van groot belang. Het oor verandert namelijk levenslang.