Bescherm uw werknemers tegen gehoorschade door regelmatig een hoortest te laten uitvoeren. Door heel Nederland en België komen wij op locatie om de hoortest uit te voeren. De hoortest wordt uitgevoerd door onze gespecialiseerde otometristen die ook gelijk al uw vragen kunnen beantwoorden. Zo bent u altijd op de hoogte van de status van het gehoor van u en uw werknemers.

Gedurende de hoortest krijgt u een hoofdtelefoon op het hoofd geplaatst. De hoofdtelefoon wordt aangesloten op een audiometer. Met deze audiometer kan onze otometrist nauwkeurig de frequentie, ook wel toonhoogte, en intensiteit van de desbetreffende toon aanpassen.

U krijgt via de hoofdtelefoon diverse tonen te horen bij verschillende frequenties en intensiteiten. Sommige tonen zult u wel horen, anderen niet. Tijdens deze hoortest wordt uw gehoor duidelijk in kaart gebracht.

Met de hoofdtelefoon wordt tijdens de hoortest voor bedrijven ook de luchtgeleidingsdrempel bepaald. Er wordt gemeten hoe de geluiden doorgegeven worden via de lucht in de gehoorgang naar het trommelvlies, de hoorbeentjes, de vloeistof in de cochlea (het slakkenhuis) en vervolgens via de zenuwen naar de hersenen.

Na de hoortest zijn u en al uw werknemers op de hoogte van de status van uw gehoor. Aan de hand van deze informatie kunt u besluiten om over te gaan op gehoorbescherming om uw werknemers te beschermen tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Ook hierin adviseren we u graag.

Wij bieden door heel Nederland en België de hoortest voor bedrijven aan. Op het gewenste tijdstip komen wij bij u langs op locatie. Uiteraard kan dit gecombineerd worden met het controleren van de bestaande gehoorbescherming of het aanmeten van nieuwe gehoorbescherming.

Hebt u interesse gekregen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem gerust even contact op of vul hiernaast uw telefoonnummer in, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug!